torstai 9. lokakuuta 2014

"...Vahtikoira vartioi...

...uskollisna meitä. Kunnes saapuu aamunkoi, hän ei meitä heitä..."

Viime yönä klo 5.33 Alli pisti sellaisen metelin pystyyn, ettemme ole aiemmin sellaista olleet todistamassa.

Vietimme yön moottoritien varren airella, levähdyspaikalla. Mies oli kuullut kauhukertomuksia niistä, kuinka siellä ryöstetään autoista tavarat ja polttoaineet.

Mä nukun korvatulpat päässä, että olen havahtunut vasta hetkeä myöhemmin, kuin Mies. Hän oli herännyt Allin murinaan, joka kumpuaa syvältä ja varoittaa tunkeilijaa tai meitä.

Päästyäni ylös sängystä Alli oli hypännyt sohvaa vasten koko pituudeltaan ja haukkui muristen kovaa.

Mies katsoi ikkunaverhojen raosta ja näki hupparipäisen tyypin menevän läheiseen autoon.

Aamulla huomasimme, että pelkääjänpuolen lukkopesä on rikki. Ilmeisesti joku on siis yrittänyt murtautua autoon, mutta Vahtikoira on keskeyttänyt murtomiehen puuhat. On siinä varkaalla mahtanut tulla vetelät housuun, kun ei varmaankaan ollut varautunut koiraan pakettiautossa ja oli ehkä ajatellut helppoa keikkaa.

Ihme kyllä nukahdimme melko pian tapauksen jälkeen, mutta aamulla kun aloimme puida tapahtunutta, tuli äitiä ja isiä ikävä. "Eiköhän lähdetä kotiin. Ehkä tämä reissu ja maailmankolkka on nyt nähty". Haluamme silti vieläkin antaa mahdollisuuden avartavalle matkailulle, siispä matka jatkukoon.

Vahingosta viisastuneena valikoimme tarkemmin paikat jossa nukumme. Menemme mieluummin kauas isoista kaupungeista, rauhalliselle maaseudulle.
Saavuimme rauhaisalle Airelle Fayence nimiseen kaupunkiin. Tänään palkitsemme Allin ihanilla herkuilla!
Loppu hyvin, kaikki hyvin.


7 kommenttia:

  1. Voi luoja, onneksi Alli on oikea kunnon hoffi joka vahtii ja vartioi. Vain täysin hullu työntää itsensä autoon jossa on hoffi. halikaa Allia meidänkin puolesta, ja älkää jääkö enää tuollasiin paikkoihin yöpymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehei! Luotto kunnon hoffiin on paikallaan, mutta välttämme tällaisia parkkeja ihan jo itsemme vuoksi

      Poista
  2. Hyvä hyvä Alli, Hyvä hyvä hoffi! Varovaisuutta paikan valinnassa. t. isäs

    VastaaPoista
  3. No Huh huh!! HYVÄ kunnon "verikoira" Alli!! Enkeleitä matkaan Alli-enkelin lisäksi t. Äitis

    VastaaPoista
  4. Voi kamala!!!! Onneksi oli Alli matkassa. Varjelusta matkaanne
    <3 siskoa

    VastaaPoista
  5. No jopas! Hyvä Alli!! Hienosti hoidettu!

    Olitteko ihan itseksenne levähdyspaikalla? Itse yövyin paljon rekkaparkeissa 24h huoltamoill, missä paljon rekkoja ja ehkä muita matka-autoja sekä muutenkin liikennettä. Ne ainakin tuntui olevan turvallisia ympäri Euroopan aina Puolasta Saksaan.... Ja moottoritien levähdyspaikat on varkaiden suosiossa, kun niistä on helppoa nopesti paeta. Kannattaa siis pysyä pienemmillä teillä ;). Näkeekin enemmän....

    Toivottavasti ei tapaus liikaa säikättänyt teidän retkikuntaa ja matka jatkuu iloisin mielin..!? Tsemppiä sinne!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tapaus säikäyttänyt edes niin paljon kuin olimme kauhukuvissamme ajatelleet. Olimme levähdyspaikalla todellakin ainoat, tyhmät, sinisilmäiset Suomalaiset ja minun ehdotuksestani. Mies oli kuullut juuri samaiset ryöstöjutut ja helpot pakenemiset. Ainoa kerta myös koko reissussa kun ajoimme moottoritietä. Maksoimme siitä 5.50€, ei kannattanut! Nyt pikkukylissä ja muiden autojen läheisyydessä, ei mitään ypöilyä enää. Matka jatkuu!

      Poista