maanantai 13. lokakuuta 2014

Bagnols mettässä

"Mua ei kiinnosta mikään muu kuin kiipeily".
No, mitä siihen voi sanoa?
On aika antaa Miehen taas päättää suunta ja siirtyä kivien varjoon. Muutenkin muutama päivä yhdessä paikassa riittää vallan mainiosti. Sitten alkaa tuntua siltä,  et tää on niiiiiiiin nähty, tää paikka.

Viime yönä heräsimme molemmat valtavaan ukkoseen. Ihastelimme luonnon näytelmää turvallisesti Faradayn häkistä käsin. En muista todistaneeni sellaista jytinää ja valoshowta koskaan aiemmin. Ei ollut vaikeaa samaistua antiikin kreikkalaisiin tai muinaisiin norjalaisiin, jotka ajattelivat ukkosen syntyvän siitä että ukkosen jumala Zeus Kreikassa tai Thor Norjassa ajaa vaunuillaan. Toden totta, aivan kuin Thor olisi ajanut Kotkan mukulakivikatuja edestakaisin, sellaista jytinää ukkonen piti. Seuraavaksi vuoroon tulivat salamat. Ne valaisivat koko taivaan, olivat kuin diskovalot välkkyessään, mutta mutta selkeitä salamoita niistä ei näkynyt. Mies epäilikin niiden olevan pilvisalamoita, joissa sähköpurkaus tapahtuu pilven sisällä.

Tänään kävimme täydentämässä ruokavarastot ja ajoimme lähellä olevalle rotkolle, pitämään sadetta. Paikan nimi on Bagnols-en-forêt, eli Bagnols metsässä.
Huomisesta alkaen on luvattu parempaa ilmaa, joten tänään vain syömme, nukumme, pelaamme ja kökötämme kotona. Huomenna sukellamme taas kiipeilyn ihmeeliseen maailmaan. Rotkolta saatte sitten  kuviakin täältä, tuonne sateeseen ei viitsi lähteä heilumaan kännykän kanssa.

Ruoaksi tein tänään:
2 annosta
JAUHELIHAPIHVIT
CUCCINI- PAPRIKAHÖYSTÖN KANSSA
Naudan jauhelihaa 200g
1/2 sipuli
3 valkosipulin kynttä
Vihreä paprika
Pieni kesäkurpitsa

1.Mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja chilillä. Muotoile lihasta 2 pihviä.
2.Kuullota öljy-voiseoksessa sipuli ja valkosipulin kynnet, lisää kesäkurpitsa ja paprika kuutioituna pannulle sipuleiden sekaan. Mausta höystö suolalla, pippurilla, chilillä ja lorauksella hunajaa. Kaada päälle punaviini ja anna hautua hetki.
3. Paista kaksi pihviä kummaltakin puolelta kypsiksi höystön kanssa samalla pannulla, jolloin höystöstä irtoaa makua pihveihin ja päinvastoin.
Nautitaan tuoreen patongin kanssa hyvässä seurassa.
Jälkiruoaksi Mies keitti hyvät kahvit.

2 kommenttia:

  1. Ei kai sitten muu auta, kuin rotkon reunalle...siintääkö jossain näköpiirissä Pariisi? Äitis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei äiti! Pariisi siintää keväässä ja mielessä. Ensi täytyy käydä ihan etelässä, että voi palata pohjoiseen!

      Poista