perjantai 17. lokakuuta 2014

Muumit Rivieralla

Oih, siinä elokuva jonka haluaisin nähdä ja vaikka joululahjaksi saada, jos se on jo dvd:nä ilmestynyt. Niin, jouluhan on ihan pian, vaikkei se täällä paahtavassa helteessä tunnukaan. Eilen valkeni puheista että Suomessa on nyt syysloma ja sekin tuntuu tooosi kaukaiselta ajatukselta.

Näin viimeyönä unta että olimme niin ikävissämme, että varasimme lentoliput Suomeen viikonlopuksi. Menimme katsomaan Kotkan Meripäivien avajaisparaatia ja siellä tapasimme Miehen siskon ja hänen kanssaan lähdimme minun siskoni perheen luo. Sitten jouduimmekin jo  palaamaan ja tajusin ettemme ehtineet tavata muita sisaruksia ja vanhempia. IKÄVÄ!!!!!!!!

Tajusin eilen myös, että mehän ollaan nyt Rivieralla. Mulla siihen ei ole koskaan sisältynyt mitään intohimoja, enemmänkin olen aina ajatellut etten koskaan tule näkemään taivaansinistä rannikkoa Côte d'Azur ja täällä me nyt ollaan.

Olemme Sainte Maxime nimisessä rantakohteessa. Majoitumme Mäkkärin vieressä olevalla Airella 5€/jour. Mäkistä löytyy ilmainen Wi-fi, sekä tarpeelliset saniteettitilat. Suihkussa kävimme eilen paikallisessa uimahallissa 3€/hlö. En enää yhtään ihmettele ettei saunakulttuuri ole levinnyt tännepäin, valivali, huh hellettä ja Suomi on hyvä maa, Suomalaisille!

Uskoisin että Cannes, Nizza, Monaco ynnä vastaavat ovat hyvin samanlaisia kuin nykyinen kohteemme, paitsi että niistä löytyy enemmän niitä putiikkeja, joissa tuotteista ei löydy hintalappua ja jos sinun pitää sitä kysyä, sinulla ei ole siihen varaa.

Miehellä ei ole pienintäkään kiinnostusta tällaisiin rantalomakohteisiin, niin minullekin riittää tämä. Hän kuitenkin on hoitanut ajamisen kaikilla pikkukujilla joihin olen keksinyt haluta ja tämän 'pikkulaivan' sompaaminen kujilla ei ole helppo tehtävä. Nyt enemmänkin kulutamme aikaa ja kaasua, voidaksemme vaihtaa kaasupullon vielä Ranskassa, kunnes lähdemme yllätyspoikkeamalle Italiaan. Meillä on sielläkin tuttuja ja päätimme käydä tapaamassa heitä kun näin lähellä ollaan.

Tänään olisin halunnut istua rantabulevardille nauttimaan lasillisen kuohuvaa, mutta se ei sovi budjettiin, joten tässä meidän versiomme Rivierasta ja ylellisyydestä.

2 kommenttia:

  1. Aamulla pakkasta -8 tuli uunissa ja villasukat jalassa......taidankin tulla teille kylään.

    VastaaPoista
  2. Kosotäti: tervetuloa! Meillä ei liiemmälti käykään vieraita!

    VastaaPoista