torstai 2. lokakuuta 2014

Kun mitään ei tapahdu

Olen otsikossa lupaillut ruokaa Reissupakusta, mutta on ollut kokoajan muka niin kiire, etten ole ehtinyt uhrata ajatustakaan siitä, että jakaisin teille kokkailujamme.

Mitä näissä olosuhteissa voi syödä? Miten pitää ruoka jotenkin mielenkiintoisena? Miten tehdä samasta ruoasta variaatio illaksi tai seuraavaksi päiväksi? Miten mahduttaa hyvä ja ravitseva ruoka päiväbudjettiin?

Suurin osa kuvista on Miehen ottamia ja meillä on hieman erilainen näkemys ruoan asettelusta, mutta makuhan on pääasia.

Olemme syöneet hirvittävän hyvin ja erityisen hyvää ruokaa. Mä en ole aiemmin osannut ollenkaan soveltaa ja kokeilla rohkeasti ruokia, vaan olen tyytynyt helppoon makaroonilaatikko, nakkikeitto osastoon. Meillä on mukana Peugeotin suola-ja pippurimylly. Merkkiuskolliset ajavat samalla merkillä, jolla maustavat ruokansakin. Suomesta ostettu  lime-pippuri- suola mausteseosmylly. Champanjan viinietikkaa, vaniljasokeria ja italian metsäkukkahunajaa, vin de table ( ruoanlaittoviini) ja oliiviöljyä. Siinä mausteet, joita pyörittelemme edestakaisin.  Oikeasti näin vähillä mausteilla saa ruokiin yllättävän paljon vaihtelua.

Joka ruokaan lisäämme tietysti sipulia ja valkosipulia.

Tänään tein paprika- merenguemakkara(naudanliha, lammasmakkaraa)padan tomaattikastikkeessa ja lisänä fusillipastaa. Makkarat syötiin eilen iltaruoaksi ja yksi jäi yli. Pilkoin sen, sipulin, valkosipulin, sekä vihreän ja punaisen paprikan. Paistoin kaiken makkarasta irronneessa rasvassa. Sekaan purkista kokonaisia tomaatteja, hunajaa, punaviiniä, merisuolaa ja mustapippuria. Ja eikun nauttimaan tuoreen patongin kanssa.

Toisessa kuvassa on jäähyväiskahvit Chamonix'sta. Ihan keskustassa oli kahvila, joka myi mitä kauniimpia leivoksia. Mä en ole koskaan ollut oikein 'leivostyyppiä' enemmänkin pulla~munkki linjalla, mutta en ole koskaan syönyt mitään noin hyvää! Mies valitsi itselleen millefeuille- leivoksen. Mulle 'lankesi' kakku, jossa pähkinäsuklaa kuorrutus pohjassa ja päällä macarons leivoksia! Aah, niin hyvää!

Olemme käyneet kerran juhlistamassa uutta elämää pyörien päällä ja menimme oikein ravintolaan. Kuvassa ranskalainen, hieman tulinen salamipizza. Mies söi Savoyardilaisen keiton(maistui meikäläiseltä nakkikeitolta), sekä mun pizzastani puolet.

Eräänä päivänä kävimme siinä kaupassa, jonka logo loistaa kuin kuu sinisellä pohjalla. Ostimme niin paljon ruokaa ja kaikkea herkkua kuin jaksoimme kantaa autolle kaupasta. Illalla nautimme juustoja, viiniä, patonkia ja hanhipateeta. Ihanan ranskalaista!

2 kommenttia:

  1. Laps, näyttääpä herkullisilta. Maistuis varmaan mullekkin. Äitis

    VastaaPoista
  2. Ihanaa äiti kun säkin opit kommentoimaan tänne! Tarjoaisin kahvit ja hyvää ruokaa jos olisit täällä

    VastaaPoista