lauantai 11. lokakuuta 2014

Päivän pyhimys ja ruokaa Reissupakussa

Tänään oli kylällä markkinat, tai tori. Menimme sinne suurin odotuksin, mutta valikoima oli hyvin vaatimaton, tai siellä ei ollut mitään mikä olisi kiehtonut meitä. No, tuoreet artisokan sydämet...hmmm, ehkä haemme niitä seuraavalla kerralla, ihan koe-ja maistelumielessä.
Kävimme toripäivän humussa Johannes Kastajan kirkossa, joka on Varin departmentin suurin kirkko. Sieltä löysimme Saint Roch-pyhimyksen patsaan ja Wikipedia kertoi meille tarinan hänestä.

St Roch (n. 1348-1376/79) on koirien, polvivaivaisten, ja syyttöminä tuomittujen suojelupyhimys. No joo, on siellä koleraa ja muitakin vaivoja, mutta nämä nyt sopivat meidän tilanteeseen niin hyvin. Täytyypä etsiä käsiin pyhimyskalenteri, niin joka päivästä tulee juhlapäivä.

Toripäivän jälkeen oli aika palata kotiin lounaalle,kuten kunnon Ranskalaisetkin tekevät. Munakoison pätkä oli menossa hyvää vauhtia kohti 'good bye'-osastoa, joten se valikoitui lounaan raaka-aineeksi helposti.  Olimme keittäneet eiliseen salaattiin kananmunia, aineksista syntyi:

TÄYTETYT KANANMUNAT
2 annosta

2 kananmunaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
Pala munakoisoa
Oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja pieni nokare voita.

Keitä kananmunat mekko koviksi, n.10 min. Jäähdytä hyvin, mielellään jääkaapissa seuraavaan päivään. Halkaise munat pituussuunnassa ja koverra keltuainen pois.
Kuullota oliiviöljyssä 1 sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää munakoiso ja keltuaiset. Pyörittele seosta hetki sipulien kanssa. Lisää nokare voita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Annostele tahnaa koverrettuihin kananmuniin ja loppu leivän päälle. Viimeistele ruoka oliiveilla ja parmesan juustoraasteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti