tiistai 14. lokakuuta 2014

Sadepäivän ilo

Netin käyttö alkaa olla viimeisissä päivissä ja olemme päättäneet pärjätä taas hetken Herra Wifin hellässä, ilmaisessa huomassa.  

Kun vettä sataa tauotta tunti toisensa jälkeen, niin ettei viitsisi nenäänsä ulos laittaa, on aikaa syventyä haastaviin kokeiluihin. Täällä alkaa olla parhaillaan kastanja-aika, kuten taisin jo edellisessä kirjoituksessa mainita.

Laitoin tekstiviestiä eilen ruokaneuvonantajalleni blogista Rakkaudella Paula ja kysyin olisiko hänellä kastanjanteko-ohjeita.

Tee kastanjoihin viilto littanaan päähän. Paahda kuivalla pannulla 10-20 min. Paahtamisen jälkeen laita kuumat kastanjat pyyhkeen sisään ja murskaa kuori. Kuori pois myös ohut sisäkuori kuumana.

Oletko koskaan nähnyt elokuvissa joulun aikaan, kun lunta leijailee hiljaa, kojussa joku paahtaa kastanjoita ja niitä haetaan paperisuppiloon. Täällä tai Espanjassa ei kyllä leijaile lunta ja tänne päin sijoittaisin kastanjat jouluherkkuna. Amerikkalaista hapatusta, mutta idyllinen mielikuva.

Meillä oli koe-erä, kaksi kastanjaa kummallekin. Paahdoin ne ohjeen mukaan. Tuoksu ei ollut sellainen kuin haaveissani ja ajatuksissani,  ehkä enemmänkin grillimakkara. Kuoret irtosivat suht' helposti ja maku oli hmmmm... perunainen. Sulatin päälle voita ja hunajaa. Ei missään tapauksessa pahaa, ei, mutta kaipaa tuotekehittelyä. Voisi olla viisasta maistaa täällä ihan niitä kojussa paahdettavia ja lähteä tavoittelemaan niiden makua.

Nyt sade on tauonnut, kastanjat on syöty ja odottelemme kallioiden kuivumista.

Ei kuivuneet lähikalliot, mutta ihan vierestä löytyi bouldereita, suuria siirtolohkareita. Vietimme kivillä päiväkahvit ja yhteiset jumppatuokiot. Kiva päivä!

9 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun kirjoitat tänne kuulumisianne ja ajatuksiasi! Todella mielenkiintoista seurattavaa. (Suomessa sataa lunta!). Se oli ihan paras se kuva sankarikoirasta! Onneksi selvisitte säikähdyksellä. Olen hengessä mukana ja nautin seikkailuistanne. :) -K-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. -K- kiva kuulla että olet matkassa mukana! Nyt olen taas Herra Wi-Fi n varassa, joten vastaaminen ( ja kuvat) saattavat kestää.

      Poista
  2. Koira on hyvä matkakumppani! Kiva on täältä aitiopaikalta saada seurata teidän matkaanne. Hyvää matkanjatkoa teille edelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinikka: koira on todellakin matkakumppani vertaansa vailla. Nyt Allilla on selvästi herännyt se oikea vartioimisvietti ja se on hyvä.

      Poista
  3. Mielenkiintoista! Enpä ole koskaan maistanut kastanjoita. Joten kiitos nojatuoli-makutarinasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taru: yritän joskus oikeasti tehdä kastanjoita jotka maistuvat muultakin kuin perunalta. Laitan ohjeen heti blogiin kun onnistun.

      Poista
  4. Alli koira tähyää kaukaisuuteen ja yrittää haistaa, että tuolla jossakin vuorten takana on Max-serkku ja mökin vapaat metsät :) Hyväkuntoisilta näytätte kaikki. Äitis

    VastaaPoista
  5. Tuli niin ikävä teitä, kun katsoin kuvaasi. t. isäs

    VastaaPoista
  6. Äiti ja isi: Me voidaan tosi hyvin. Ikävä teitä!

    VastaaPoista