maanantai 6. lokakuuta 2014

Torta di melanzane

Kirja jota olen aiemminkin täällä mainostanut on Ursula Ferrignon Italian kasviskeittiön parhaita.
Ohje on yksi hänen kaikkien aikojen suosikeistaan, eikä se meilläkään kauas ruokasuosikeiden kärjestä jää. Emme tehneet "kakkua", koska meillä ei ole uunia, eikä ollut kaikkia aineksiakaan käytössä. Kokeilemme todellakin joskus ohjeen ihan sanasta sanaan. Niin hyvää ruoka oli!

4 annosta

1 keskikokoinen munakoiso ohuiksi viipaleiksi leikattuna
Vasta jauhettua merisuolaa ja mustapippuria
900g tuoreita, kypsiä tomaatteja
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
6 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
Kourallinen tuoretta basilikaa revittynä
2 rkl vehnäjauhoja
4 luomu kananmunaa
3 rkl vastajauhettua parmesaania
350g mozzarellaa viipaloituna

1. ripottele munakoiso viipaleille suolaa, lado ne siivilään, peitä jätä odottamaan puoleksi tunniksi.( tällä tavoin munakoiso "itketetään". Pintaan nousee kirpeä neste ja munakoison maku pehmenee)

2. Pane tomaatit kulhoon, peitä kiehuvalla vedellä, odota pari minuuttia ja upota tomaatit kylmään veteen. (Näin tomaatit kaltataan ja kuori irtoaa helposti.) Kuori tomaatit. Itse käytimme valmiiksi kuorittuja kokonaisia säilyketomaatteja.

3. Kuumenna suuressa kasarissa 2 rkl oliiviöljyä, lisää valkosipuli ja paista, kunnes se saa hiukan väriä. Lisää sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää tomaatit ja sokeri, kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua hiljaisella tulella 40 min.ilman kantta  jotta kastike paksunee. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää pari basilikan lehteä.

4. huuhtele munakoisoviipaleet ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla. Kasta viipaleet jauhoihin ja siirrä syrjään odottamaan.

5. Vatkaa munat ja lisää parmesaaniraaste. Kuumenna loput öljystä paistinpannulla.  Kasta munakoisoviipaleet munaparmeasan seokseen ja paista öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Valuta paistetut viipaleet talouspaperilla ja siirrä syrjään odottamaan.

6. Kuumenna uuni 190°c. Kokoa kakku irtopohjavuokaan(halkaisija 20cm). Pane vuoan pohjalle kerros munakoisoviipaleita, lisää päälle 1/3 juustosta, tomaattikastikkeesta ja basilikan lehdistä.  Lado vuokaan näin kerroksittain, päälimmäiseksi jää munakoiso.

7. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja paista uunissa 20-25min, eli kunnes kakun pinta on kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti