sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Paavillinen Avignon

Saavuimme Avignoniin lauantaina  iltapäivällä suoraan lintusuistolta. Olimme päättäneet,  että olemme ansainneet hieman hemmottelua ja päätimme viettää leirintäalueella pari yötä turvallisessa parkissa,  suihkujen ja pesukoneiden äärellä.

Kävimme illalla pienellä kävelyllä Avignonin muurien ympäröimässä keskustassa. Kaupunki oli taas kuin elokuvalavasteet. Hieman epätodellinen, mutta kuitenkin eläväinen vanha kaupunki.

Voi miten ihanaa olikaan kävellä ihanien luksusputiikkien näyteikkunoiden ohi. Käydä haaveilemassa tuhannen euron laukuista ja asusteista. Kuljeskella Miehen kanssa pikku kujia illan hämärtyessä. Pysähtyä katsomaan valaistua karusellia ja aistia Ranskalaista tunnelmaa.

Miksi Avignonissa on Palais de papes, paavien palatsi? Eikö paavi olekaan elänyt aina Vatikaanissa?

1300- luvulla paavin istuin siirrettiin vuosikymmeniksi Avignoniin, Ranskaan. Kaikki yhdeksän paavia, jotka ehtivät hallita Avignonissa olivat ranskalaisia. 

Toissapäivänä, sunnuntaina oli paavillinen päivä ja lähdimme palatsille jo aamupäivästä. Palatsi oli hieno ja mielenkiintoinen turistikohde. Jokainen paavi oli halunnut lisätä oman kädenjälkensä palatsikompleksiin. Siksi ei voida oikein enää puhua palatsista, vaan palatseista.

7 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia ja varmasti ihana tunnelma. Äitis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On helppo ottaa hyviä kuvia, kun kuvauskohteet ovat niin hienoja!

      Poista
  2. Nyt liikutte minullekin tutuissa paikoissa. Epätodellista,niin kaunista. Nauttikaa ja nauttikaa näkemästänne. Olen ilolla seurannut matkanne jokaista mutkaa.
    Kummi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun olet matkassa mukana! Keväällä kahvitellaan ihan "livenä"

      Poista
  3. Onpas komiaa todellakin! Useampi päivä meni ilman nettiyhteyksiä (tuttu juttu teillekin, tosin täällä ei ole mäkkäreitä vaan tavernoita :P) ja olettekin edennyt läjän kilometrejä! Ranska on matkailuautojen ja meidän reissupakujen unelmien maa! Ilmaisia parkkeja on pitkin poikin ja niitä melkein ilmaisia samoin mitä ihanimmissa paikoissa. Bon voyage!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä olen sydämeltäni Ranskalainen, Miehen mielestä Kreikka ja tavernat voisi olla mukavaa vaihtelua, mutta parempaa palvelua asuntoautoilija ei voi saada, kuin Ranskassa!En osaa sanaakaan kreikkaa, joten toivotan hyvää matkaa!

      Poista
  4. Ihana tunnelmallinen karuselli<3

    VastaaPoista