sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Digoin, Val de Loire, elämää Loire-joen kainalossa

Olemme edenneet jo hyvän matkaa talvisessa Ranskassa. Olemme muuttaneet ihanaan kylään 300 kilometriä Pariisista etelään. Asumme airelle Loire-joen varrella kylässä nimeltään Digoin. Odottelemme tässä kelien lämpenemistä.

Tännepäin oli luvattu viikonlopuksi lunta ja pakkasta ja sitä tänne saatiin. Eilen me Alli-koiran kanssa uhmasimme lumipyryä ja kävimme kävellen kaupassa parin kilometrin päässä. Eipä näkynyt muita jalankulkijoita, sen verran hurja keli oli. Autoilijat kyllä olivat liikkeellä. En ymmärrä, kuinka he uskalsivat lähteä pääkallokeliin, parhaassa tapauksessa kesärenkaat alla kuten meillä.

Päätimme vaihtaa jo aiemmin länsirannikko-ajatuksen keski-Ranskaan ja olemmekin nyt matkalla Pariisin suuntaan. Atlaninrannikolle oli luvassa vielä kurjempaa säätä ja reitti Ranskan halki olisi kulkenut  vuorijonojen halki. Kyllä on mäkinen maa tämä Ranska.

Huomenna, jos sää sallii, jatkamme matkaa kohti Pariisia.

1 kommentti:

  1. Terveisiä kesästä sinne Ranskan talveen, no ei ku onpa kurjaa jos kelit on liian huonot. Pariisissa riittää ainakin ihmeteltävää useammaksi päiväksi :). Hauskinta on eksyä autolla keskustaan ja joutua ajamaan niitä tolkuttomia liikenneympyröitä kymmennellä kaistala, haastavaa :P

    VastaaPoista