keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Taputellaan Espanja pakettiin

Tänä aamuna, keskiviikko 14.1 lähdimme ajamaan Margalefista kohti pohjoista, Gironaa ja Ranskaa. Alustava ajatus oli ajaa tänään rajan yli ja jäädä yöksi Airelle joka on heti Ranskaan saavuttaessa.

Nälkä ja  väsymys kuitenkin veivät voiton ja kurvasimme ruokakaupan kautta tutulle levähdyspaikalle.

Tähän Quartiin tulimme ensimmäiseksi yöksi saavuttuamme Espanjaan  1,5 kuukautta sitten, joulukuun alussa. Ympyrä sulkeutuu ja vietämme tutussa paikassa Espanjan EK:n viimeisen yön. Huomenna vielä vähän turisteilua ja sitten: France! J'arrive!

Olimme viihtyneet niin hyvin Ranskassa syyskuusta marraskuuhun, että lähdimme kohden Espanjaa vähän pitkin hampain. Heti rajan ylitettyämme huomasimme suuren eron maiden välissä ja se ei tuntunut aluksi kovin rohkaisevalta. 

Minä kaunosielu-sinisilmä olin järkyttynyt naislaumoista jotka houkuttelivat rekkakuskeja ja muita kulkevaisia tien varsilla suorastaan härskisti.  Ensimmäinen ajatus oli että haluan heti Ranskaan takaisin, tai jopa Suomeen saakka, jossa voin ummistaa silmäni maailman realiteeteilta.

Ajoimme Espanjaan tulomme ensimmäiseksi yöksi tähän Quartiin, ihan Gironan viereen. Rauhallinen, siisti ja toimivin peruspalveluin varustettu alue rauhoitti mielen ja päätin antaa Espanjalle mahdollisuuden yllättää minut iloisesti.

Ensimmäinen kohde Girona yllättikin niin täydellisesti, että uskalsin uskoa ja toivoa Espanjan erikoiskokeen onnistuvan jopa paremmin kuin hyvin.

Girona- Malaga- Granada- Malaga. Rannikkoa, aurinkoa, rantaa, Churroja, itsenäisyyspäivä, joulu, uuden vuoden vaihde, hienoja maisemia, mukavia ihmisiä, koti-ikävää, mukavaa kiipeilyä, upeita lintuhavaintoja ja arkea Reissupakussa, niistä on puolitoista kuukautta Espanjassa tehty!

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs aika rientää. Samaiset naislaumat avasivat myös silmäni elämän realiteeteille aikoinaan. Käyttekö Andorrassa? Se on jäänyt mieleeni kauniina muistona Barcelonan ajoilta. Nim. NasuS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei nasuS!Andorra olisi tosi mielenkiintoinen vierailukohde, mutta Reissupakun nivelvaivat ovat pakottaneet meidät välttelemään mäkiä.

      Poista