lauantai 10. tammikuuta 2015

Margalef jatkuu

Tänään on äidin syntymäpäivä! Paljon onnea äiti täältä Espanjan auringon alta!

Aurinkoa, lämpöä, paljon erimaalaisia kiipeilijöitä. Jos et varsinaisesti halua rämpiä metsässä tai arpoa kiipeilykallioita, tämä on paikka juuri sinulle! Täältä löytyy myös maailman ainoita 9b reittejä kiivettäväksi, jos peruskalliot on jo kaluttu (kiipeilyreitit alkavat yleensä 3, jota lapset kiipeävät ja 9 b on vaikein reitti, jota pystyy kiipeämään vain muutama huipputason kiipeilijä maailmassa.)

Jos blogistani ei ole käynyt vielä ilmi, minä en harrasta kiipeilyä,  vaan pelkään korkeita paikkoja kuollakseni, mutta olen naimisissa "sisiliskon" kanssa, jonka elämään kivet ja kalliot antavat sisältöä. Ja täällä me nyt olemme, kiipeilijän paratiisissa ja varmistajan lepokodissa. Päivälämpötila on tänään ollut lähellä +20°C ja aurinko on paistanut lähes pilvettömältä taivaalta.

Ainoa huolenaihe on alati vähenevä kaasu. Jääkapin olemme jo sulkeneet muutama päivä sitten, saadaksemme nauttia hellalla keitetyt kahvit ja teet. Jääkaapin virkaa toimittaa vanha, mökeiltä tuttu maakellari (oven välissä, pelkääjän paikan vieressä). Meillä on lämpömittari makuualustan päällä ja "jääkaapissamme" on ollut noin +8C, vaikka ulkona, auringossa onkin lämmin. Emme halua enää Espanjalaista kaasupulloa Suomalaisen, Saksalaisen ja Ranskalaisen pullon lisäksi.
Ainaki  huomisen nautiskelemme vielä täällä auringosta, ilmaisesta parkista ja kiiprilyilmapiiristä!

4 kommenttia:

  1. Ihanaa, että äitis syntymäpäivän kunniaksi olette kiipeilijöiden ja varmistajien paratiisissa. Loving You both wery much. Äitis

    VastaaPoista
  2. Onnea äidillesi :). Kaasupullo-ongelmaan toimii apapteri, jota itse olen käyttänyt jo pari vuotta. Ihan normi suomalaisiin pulloihin täytän LPG:tä ja en ole pelaillut yli kolmeen vuoteen ulkomaisten pullojen kanssa. Juu, se on laitonta, mutta eipä ole kaasusta pulaa (sanoo kapinallinen sisälläni). Jos portugaliin menette Algarveen niin vinkkaan paikan mistä voitte adapterin ostaa ja he täyttävät myös kaiken mallisia pulloja (Espanjassa tämä ei ehkä onnistu?). Ebayn kautta näin myös olevan myynnissä jossain kohtaa. Tärkeä pointti on ettei pulloa ylitäytä turvallisuusriskin takia, eli pullon tulee olla täysin tyhjä ja koskaan en täytä yli 22 litraa sisälle. Välillä käännän tyhjän pullon ylös alaisin, jotta on turvallisesti tyhjä...

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä Nomadish! Juuri tällaisia kokemuspohjaisia neuvoja olemme useasti kaivanneet autoelämässä!

    VastaaPoista