lauantai 17. tammikuuta 2015

Lintukoto Ranskassa

Oih, vaaleanpunainen, ikiaikaisen näköinen lintu, jolla Herttakuningatar pelaa krokettiä Liisa Ihmemaassa- kirjassa.

Minun sydämeni on myyty!

Flamingo ei ole kaunis, eikä se voi kehuskella lauluäänellään, mutta jotakin kiehtovaa tuossa kumman näköisessä otuksessa on.

Olimme tänään Parc Ornithololgique du pont- du- Gaun lintupuistossa Rhône-joen suistoalueella.  Siellä talvehtivat myös meille tutut lokit, mutta puiston suurin vetonaula ovat ehdottomasti sadat flamingot, jotka jokisuistolla elävät.

Ihana puisto, joka on perustettu lintuja kunnioittaen,  mutta kävelykierros on järjestetty niin että kaikkia lintuja pääsee katsomaan lähietäisyydeltä niitä häiritsemättä.

Puistossa lyhyemmän kierroksen varrella ( 2,6 km) on flamingojen lisäksi haikaroita, sorsia, lokkeja, nokikanoja, liejukanoja, punasotkia ja useita pikkulintuja, joita en vielä tällä lintubongaus- kokemuksella tiedä tai tunnista.

6 kommenttia:

  1. Vau, kuullostaa mielenkiintoiselta puistolta! Kävisin minäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti käymisen arvoinen kohde jopa 7,50€ hintaan!

      Poista
  2. Minäkin olen nähnyt flamingoja Espanjassa, erikoisen näköinen lintu. Äitis

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Kävittehän Saintas-Maries-de-la-Mer kaupungissa? Aivan ihastuttava pieni kaupunki meren äärellä,siellä suistoalueella. Suosittelen.
    Terveisin kummi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kummi! Saavuimme Saintes Maries -de- la- Merille. Toiveena oli viettää rauhalliset päivät leirintäalueella, mutta ennakkotiedoista poiketen se oli kiinni. Kaupunki oli lähes tyhjä, mutta silti kaikkialla oli asuntoautoille rajoituksia ja poliisi kierteli koko ajan ympäri kaupunkia. Vettä satoi vaakatasossa tuulilasiin, emmekä tunteneet olevamme tervetulleita. Yritämme päästä kaupunkiin joku toinen kerta :)

      Poista