lauantai 6. joulukuuta 2014

Upea itsenäisyyspäiväjuhla Torreviejassa

Olin katsonut torrevieja.fi sivulta "menovinkkejä" kaupunkipäivään ja ilokseni huomasin että heillä on itsenäisyyspäiväjuhla Virgen del Carmen kulttuurikeskuksessa.

Juhla oli korkeatasoinen, arvokas  ja silti lämminhenkinen. Costa Blancan ev.lut seurakunta ja Costa Blancan Suomi-Seura olivat koonneet juhlaa varten sinfoniaorkesterin, joka soitti muunmuassa Sibeliuksen Finlandian. Kun kirkkokuoro aloitti Finlandia-hymnin, en voinut olla osallistumatta siihen.

Juhlapuhujana oli suurlähettiläs Heikki Talvitie,  Suomikoulun lapset toivat oman tervehdyksensä ja saimmepa presidentti Sauli Niinistön terveiset Suomesta.
Juhlassa kukitettiin paikalla olleet sotiemme veteraanit ja Lotat. Mieskuoro lauloi orkesterin säestyksellä Kalervo Hämäläisen säveltämän Veteraanin iltahuudon, jonka aikana koko juhlaväki seisoi. Se oli ehdottomasti juhlan koskettavin hetki. On hienoa olla Suomalainen!

Juhlan jälkeen oli tarjolla lohivoileipäkakkua ja viiniä. Mieluusti olisimme juoneet myös kupposet Juhla Mokkaa. Edellisistä on aikaa jo kohta puoli vuotta.

Pihalla tapasimme yllättäen vanhoja tuttuja kymmenien vuosien takaa. Olipa mukava kuulla heidänkin kuulumisiaan!

Sytytän ikkunaan jouluvalot! Hyvää itsenäisyyspäivää!










4 kommenttia:

  1. HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ! TOIVOTTAVASTI NÄITÄ JUHLAPÄIVIÄ VIELÄ RIITTÄÄ.
    SIELLÄ KAUKANA ON JUHLA OLLUT TODELLA JUHLA.
    HIENOA,ETTÄ OSUITTE PAIKALLE.
    Kummi

    VastaaPoista
  2. Eläköön Suomi ja Torrevieja.
    isäs

    VastaaPoista
  3. Eläköön Suomi ja Torrevieja.
    isäs

    VastaaPoista
  4. Olipa mukava ja poikkeava itsenäisyyspäivä. Kiva kun näitte tuttuja ja välititte heidän terveiset meille. Aurinkoista matkaa! Äitis

    VastaaPoista