maanantai 1. joulukuuta 2014

"Vettä satoi rankasti, tulva nousi vain..."

..." laulettiin vanhassa pyhäkoululaulussa, kun puhuttiin Nooasta ja vedenpaisumuksesta. Nyt taidamme olla keskellä vedenpaisumusta, eikä kukaan varoittanut meitä etukäteen.
'Meteo' kertoi että lauantaina, tänään, sataa (kahdella pisaralla) ja huomenna, 1. Adventtina vielä enemmän (3 pisaralla). Lähdimme Foix'sta vähän sateitakin pakoon ja jouduimmekin keskelle niitä.
Saimme alkukuusta vähän huolestuneita viestejä Suomesta,  kun uutisissa oli ollut etelä-Ranskan tulvista ja niiden kuolonuhreista. Olimme ajaneet turvallisesti juuri tulva-alueiden läpi pari päivää aiemmin, eikä meillä silloin ollut aavistustakaan kuinka vaaralliseksi tilanne voisikaan  muuttua muutaman päivän sisällä.
Tänään alkoi tihuttaa vähän vettä, kun olimme ajaneet, (tai siis Mies ajaa, minä neuvon vieressä) n.50 km Foix'sta kohden Perpignania. Muistutin Miestä jääkaapin suojalevyistä, ettei parsakaali-herkkuvesi taas pääse sisään. Hän asensi ne paikalleen ja vähän sen jälkeen taivas repesi ja vettä alkoi sataa kaatamalla. Vesi suihkusi rinteiltä alas, pellot olivat puoleen väliin veden alla, Aude-joki kohisi vuolaana tien varressa. Ja kaiken kukkuraksi tie Parpignaniin oli suljettu. Liekö sateen/tulvan takia?
Teimme järkiratkaisun. Palasimme joitakin kilometrejä takaisinpäin Carrefour-marketin parkkipaikalle. Tässä nyt olemme, kuuntelemme tuulen ujellusta ja sateen piiskaamista Reissupakussa ja odotamme sään paranemista. Toivotaan parasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti