perjantai 5. joulukuuta 2014

Codorniz á la Crevillent

Eli viiriäisiä mausteviinikastikkeessa ja Camembert-juustotäytteisiä pikkupaprikoita.

Alkupala-annos:  yksi viiriäinen ja kaksi pikkupaprikaa/ruokailija

Koverra paprikoista kanta ja siemenet.Täytä Camembert-juustolla ja pursota juuston päälle hieman Italian metsäkukkahunajaa.

Ruskista kokonaiset viiriäiset pannulla voissa ja oliiviöljyssä niin,  että ne saavat kauniin pintavärin.  Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää paprikat pannulle ja ruskista niitäkin hetki.

Liemeksi tulee loraus Balsamiviinietikkaa, hunajaa ja glühweinia (hehkuviini) sen verran että viiriäiset 'kahlaavat nesteessä'.
Jos keittiösi on hieman kallellaan, kuten Reissupakussa tavallisesti, aseta viiriäiset pannun "syvään päähän" ja paprikat kuivempaan kohtaan. Anna hautua pienellä liekillä kannen alla puolisen tuntia. Muista tarkistaa lihan kypsyys lopuksi. Tässä vaiheessa kastikkeen pitäisi olla mukavan saostunutta.

Ota viiriäiset pannulta. Leikkaa irti rintapalat ja koivet. Asettele tarjolle paprikoiden ja vaalean leivän kanssa. Lusikoi kastiketta annoksen päälle suoraan pannulta.

2 kommenttia: