perjantai 19. syyskuuta 2014

Päivitystä

Alkaa olla kesäsesongin viimeisiä päiviä Chamonix'ssa. Vettä ripsii hiljalleen ja ulkona on enää +15°c. Suurin osa turisteista on lähtenyt ja kaupunki saa hengähtää hetken, ennenkuin talven turistit tulevat.

Mies lähti jo aamusta valloittamaan joitakin kallioreittejä ja me taidetaan Alli-koiran kanssa järjestellä kotia taas lähtökuntoon ja pidellä sadetta.

Pari päivää sitten oli puhetta meidän sunnuntaikävelyistä ja siinä samalla Mies muisti kuulleensa jostakin miehestä joka juoksee vuorille ja takaisin t-paita päällä, shortsit jalassa ja lenkkareissa. Hän on Espanjalainen Kilian Jornet (s.87) ja on juossut mm.Chamonixista Mont Blancille alle 5 tunnissa              (yleensä siihen varataan muutama päivä). Myös Suomalainen Tommi Laitaervo harrastaa tällaisia vuorijuoksuja ja jossakin haastattelussa oli sanonut että olihan se kiva päästellä vuoriston serpentiinipolkua alas Plan D'aguillelta kun takana oli 80 km juoksu. Samaa serpentiinipolkua me tultiin alas, eikä mua ainakaan rallatuttanut yhtään kun ajattelin etten edes selviä hengissä alas.

Midin asemalla toissapäivänä Mies oli pelännyt myöhästyvänsä viimeisestä hissistä, kun punapaitainen mies oli juossut hissiasemalta alas ja taas ylös, aivan kuin etsien jotain. Lähemmäs päästyään Mies oli todennut juoksentelijan olevan kukas muu kuin Kilian itse. Hänestä tehtiin jotain haastattelua ja haluttiin kuvata juoksua. Hän oli ylhäällä t-paita päällä ja shortsit jalassa. Mä olin paksussa untuvatakissa ja vuorikengissä.

Tänä aamuna käytiin Allin kanssa lähi Bulangeriessa ja haettiin un baguette ja un croissant aamukahville.

2 kommenttia:

  1. Harvalla tytöllä ja pojalla on tuollaiset kahvipöytänäkymät.
    isäs

    VastaaPoista
  2. laps' kulta on niin kotoinen kahvipannu, olisi mukava tulla kahville :) Asuntoauton tms. Viehätys onkin se, että koti pysyy, vaikka maisemat vaihtuu :) Äitis

    VastaaPoista