lauantai 27. syyskuuta 2014

Ihania tuliaisia ja vieraita Suomesta

Etelä-Euroopassa, Ranskassa, Verdonissa ollaan. Ohittaessamme eilen viereisen lähikylän maisemista tuli mieleen enemmänkin Tunisia, kuin Ranska.

Ero pohjoisempaan maahan ja esimerkiksi Chamonix'in on mielettömän suuri. Olemme selvästi tulleet Keski-Euroopasta etelään.

Maisemathan täällä ovat aivan huikeat, varsinkin siellä kanjonin ympäristössä, jossa kiipeilijät nyt ovat! Turkoosi meri (tai siis totta puhuakseni Verdon-niminen joki) ja jylhät kalliot ympärillä. Kiipeilijöiden paratiisi, yksi niistä monista.

Ilmasto täällä on erilainen, kuin pohjoisemmassa.  Päivällä lämpötila nousee Suomalaisiin kesän lukemiin, ei kuitenkaan helteiseksi. Ilma on  lämpimämpi ja kuivempi, mutta kaikki on jotenkin vähän rähjäisempää.

Kylläpä sitä nyt ollaan kriittisellä tuulella. No, kuten on tullut joskus mainittua, minä olen hienohelma kaupunkilainen. Kaupungin ei kuitenkaan tarvitse olla iso. Ehkä viihdynkin nykyään enemmän pienissä kaupungeissa, kuin suurissa metropoleissa. Ja nyt ei puhuta Pariisista. Se on ihan oma lukunsa.

Eilen tulivat kauan odotetut vieraat Suomesta ja toivat ihania tulisisia tullessaan MULLE! Kiitos kaikille asianosaisille, olette ihania! Miehelle toivat tuliaisiksi itsensä kiipeilykaverein muodossa.Olipa ihanaa istua iltaa tuttujen kanssa ja kuulla kuulumisia Suomesta. Mies totesi jo aiemmin että on ihana päästä kalliolle Suomalaisten kanssa. On niin paljon rennompaa kiivetä tuttujen kanssa, äidinkielellä. Kaikki Chamonix'in kanssakiipeilijät olivat englannin kielisistä maista.

Olemme Les Pins leirintäalueella Les Salles sur Verdon nimisessä kylässä. En tiedä olemmeko niin kaukana sivistyksestä, ettei internet kanna tänne, vai ovatko leirintäalueella rakentaneet tietoliikennettä häiritseviä härveleitä, että jokaisen leirintäalue vieraan on otettava heidän tarjoamansa Herra Wi-Fi, jos internezioonissa mielii aikaansa viettää. Epäilen suuresti jonkinlaista salaliittoa, kyllä.

5 kommenttia:

  1. Laps`tuo ranta näyttää kesäiseltä ja houkuttelevalta, tuliaiset erittäin namilta :) Äitis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on ihan kesäistä. Iltaisi on syksyn tuntua ilmassa, mutta kuitenkin valoisaa ja lämmintä päivisin.

      Poista
  2. Hienot maisemat taas. isäs

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, maisemista ei voi valittaa. Sotten kun saan kuvia kanjonista, jossa kiipeilevät, sitten vasta onkin maisemsg kohdillaan.

      Poista
    2. Kirjoitan näköjään puutaheinää

      Poista