torstai 25. syyskuuta 2014

Lentävä karvasirkus

Eilisen postaukseni jälkeen vannoutuneimmat eläinten ystävät kaivelivat jo puhelinluettelosta eläinsuojelun puhelinnumeroa. Nyt siellä rääkätään koiraa, viatonta luontokappaletta. Ehei! Alli-koiralla vaan on karvanlähtö mennyt ihan sekaisin ja olen lukenut jostakin että stressaantuessaan, esimerkiksi näyttelyissä, koirat saattavat pudottaa karvoja ihan ilman karvanlähtöä ja vuoristotiet serpentiinimutkineen ovat mitäpä muuta kuin stressaavia itsekullekin.

Kun lähdimme koto-Suomesta, oli kesä parhaimmillaan ja Alli-koira kellotteli auringossa kevyessä kesäturkissaan. Norjassa olikin vastassa talviset lämpöasteet ja mikälie kertookaan koiran turkille että on aika vaihtaa uuden vuodenajan tamineet ylle. Voi sitä karvan määrää, kyllä oli 'furminator'illa töitä. Miten sen aina autuaasti unohtaakin kuinka paljon Howavartista lähtee karvaa, pahimmillaan.

Talvitamineet Alli-koiran yllä saavuimme Tanskan kautta Saksaan, takaisin kesään. Ei muuta kuin turkki vaihtoon, taas. Meillä on jatkunut karvanlähtö tai vaihto nyt jo toista kuukautta.

Tuskastuneena harjailen mattoa parhaana päivänä kolme kertaa. Ja kun Miehelle valitin karvanmäärää, hän totesi että karvalankamattohan sen pitikin olla. Eikai missään sanottu mitä karvaa se on.

Olimme yön puskaparkissa jossakin lähellä Verdonia.  Tänään uusin voimin kiipeämme vielä yhden nousun ja sitten lallattelemme alamäkeä kohti leirintäaluetta, jossa kiipeily-ystävät jo odottavat!

4 kommenttia:

  1. Laps`samojen ongelmien kanssa kipuillaan täälläkin. Max-serkun karvanlähtö on parhaimmillaan ja kouralla saa nostaa kasoja lattialta :) Äitis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alli lähettää hirveän paljon terveisiä Max- serkulle ja odottaa kovasti tapaamista

      Poista
  2. Ihan hyvältähän Allin urkki näyttää (ainakin kuvan perusteella). Isäs

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Allin karva näyttää hyvältä, mutta sitä on kaikkialla, ihan kaikkialla

      Poista