torstai 13. marraskuuta 2014

Ukin pihalla

Minulla oli Mansikka-ukki ja hänellä oli mansikkamaa kun olin pieni. Jos olisin Ranskalainen, minulla olisi viini-ukki ja juuri hänen tiluksillaan vietimme yön 10.-11.11. (ensimmäisen maailmansodan aselevon muistopäivä 11.11. Ranskassa. Sodan syttymisestä tuli kuluneeksi tänä vuonna 100 vuotta).

Monesta pienestä kylästä oli lopetettu aire, matkailuauton levähdys/ yöpaikka. Aloimme olla jo hiukan epätoivoisia, kun tienvarsille alkoi ilmestyä kylttejä 'aire de campingcar'. Aire oli niin hyvin merkitty, että olimme varmoja sen olevan maksullinen.  Päätimme kuitenkin ajaa perillä asti ja edes kysyä hintoja.  Vastassa oli ukki, joka kertoi  ettei paikalla ole juuri nyt muita ja hinta oli vain 7€/vrk ja hintaan kuului vieläpä suihku, jota todella tarvitsimme.

Saimme auton tuuletettua, purimme paksistakin kaikki laatikot ulos. Alli sai juosta ukin rinteillä ja nukuimme niin hyvin, ettemme edes muista milloin olisimme nukkuneet niin makoisasti.

Suihkusta tuli lämmintä vettä ja vaikka oven yläpuolella oli aukko ulos, niin suihku lämmitti ihanasti.

Matkamme on edennyt taas kiipeilymestoille, Tarascon- sur -Ariegeen, Toulousin lähelle. Yöt on jo hrrrrrrrrr...kylmiä, vain muutama aste plussaa. Päivällä aurinko kuitenkin vielä lämmittää niin että untuvatakin voi hetkeksi riisua pois. Tänään Mies teki suuria urotekoja kalliolla ja pääsi kiipeilyuransa vaikeimman reitin. Taidamme korkata shampanjan sen kunniaksi tänä iltana.

4 kommenttia:

  1. Aina löytyy hyvä syy shampanjalle, nauttikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Ja täällä shampanjan hintakin on kohdallaan meidän matkabudjettiin.

      Poista
  2. Laps, ukki oma ukki varmaan "näki" pulanne ja ohjasi teidät toisen ukin tiluksille lepäämään. Äitis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Oli niin turvallinen olo, ihan kuin mansikka-ukki olisi valvonut untammekin!

      Poista