perjantai 21. marraskuuta 2014

Foix, kaupunkilomaa kerrakseen.

Eilen oli ihan oikea kaupunkipäivä. Lähdin jo etukäteen tarkistamaan Foix'n tarjontaa. Kiersin kaikki pienet ja suuret putiikit. Ihania sisustuskauppoja, joissa oli yritetty tavoittaa Skandinaavista joulutunnnelmaa porontaljoineen, (tekoturkista), kynttilöineen ja valaistun, lumisen kuusen avulla.

Jotenkin ihanan kotoista ja tuttua, mutta ristiriita koitti ikkunasta ulos katsoessa tai viimeistään ulos astuessa. Ulkona aurinko paistoi lämpimästi ja ulkona oli +20 C°.Ei paha näin marraskuussa!

Vähän myöhemmin  Mies liittyi seuraani. Kävimme ihan oikeassa ravintolassa syömässä ja katsomassa luostarikirkkoa, joka on rakennettu 800- luvulla. Päätimme matkamme paikalliseen kirjakauppaan. Mukaan tarttui uusi Tintti- kirja. Päivä minun makuuni!

Foix'n linna oli hienoinen pettymys.  Se oli saatu mainoslehtisessä näyttämään paljon paremmalta, kuin mitä totuus oli. Onhan se vanha, sillä sen rakentaminen on aloitettu jo 1000-luvulla, mutta mielestäni niihin puitteisiin olisi pystytty rakentamaan paljon mielenkiintoisempi näyttely. Olisivat vaan tulleet pyytämään meidän apuamme suunnitteluun!

Tänään kalliopäivä, kohteena Sibada (n-subadan).

4 kommenttia:

  1. Ihanaa,että oli sinun päivä:). Meillä on meidän päivä. Me tarkoittaa MarjattaaPaavoaKypääjaAunea. Ymmärrät varmaan mitä tarkoitan. Ja testilähetys oli tämä,toimin Paavon opastuksella.

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva kun saitte viettää päivän sinun makuun, jaa että plus 20! Täällä ensilumet ja pieni pakkanen. Äitis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku pakkanen ja lumi olis ihan jees. Pimeyttä pakoon lähdettiin ja loskaa! Kohtahan siellä alkaa olla laskettelukelit kohdillaan.

      Poista