maanantai 26. toukokuuta 2014

Suuri muutto, uusi elämä ja seikkailu lähestyy

Tj 3



Tove Janssonin kirjasta Muumipeikko ja pyrstötähti muutama todella viisas ajatus tähän aamuun. "Minä tiedän, kaikki muuttuu vaikeaksi, jos haluaa omistaa esineitä, kantaa niitä mukanaan ja pitää ominaan- minä vain katselen niitä- ja kun lähden tieheni, on ne minulla päässäni. Minusta se on hauskempaa kuin matkalaukkujen raahaaminen."
"Minä omistan kaiken mitä näen ja mistä pidän. Minä omistan koko maailman."



 Ei mennyt vene kaupaksi ja nyt Traileri ja kuljettaja on sovittu torstaille. Silloin lähdemme kohti etelää, viemme Valpuri-veneen säilytykseen kummitädin pihalle, ajamme vielä kerran takaisin, palautamme trailerin, yövymme jossakin ja sitten olemme vapaat ja kuljemme Nuuskamuikkusen sanoin auringon mukana.



Meilläpä onkin oikein kummallinen koti. Se on pieni kuin Hobittikolo, mutta sinne mahtuu kaikki meille tärkeä ja rakas. Siinä on neljä pyörää ja kahdeksan ikkunaa. Se on sekä auto että koti ja sitä voi käyttää muuttoautonakin. Edellisessä kuormassa oli kirjahylly ja pianokin.
Viime viikonloppuna veimme viimeisen säilytettävien tavaroiden muuttokuorman etelään. Torstaina mukaan lähtee vene, sen kaikki tarvikkeet ja kaikki se mitä ajattelemme elämiseen tarvitsevamme. Ja silloin muuttoautosta tulee vain mobiilikoti.

Mökille jäi viimeinen lasti tavaroita. Katselimme terassilta aitan oven edessä lintujen lentoa edestakaisin. Mietimme uskallammeko häiritä niiden puuhia ja viedä laatikoita aittaan. Varmuuden vuoksi kävin kurkistamassa mitä linnut kukkaruukun ympärillä puuhaavat. Ja kas, siellä oli heidän kotinsa. Koska pesässä ei vielä ollut munia, uskalsimme viedä tavarat aittaan.

2 kommenttia:

  1. Täällä toinen juuri omaan Solifeeriin muuttanut ja lähtöä tien päälle tekevä. Tarkoitus huomenna startata karavaani, seikkalu alkaa! Mukava nähdä, että on muitakin "hulluja", kuten moni on minulle sanonut... Pitää alkaa seuraamaan tätä teidänkin seikkailua samalla kun itse painan ties ja missä. Hyvää matkaa teille!!

    http://homeiswhereveripark.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heikki!
      Kyllä, meitä on muitakin" hulluja" Moikataan ehdottomasti kun tavataan! Meillä ei ole suurestikaan suunnitelmia olla leirintä-alueilla, mutta jos ikinä huomaat salaperäisen harmaan reissupakun, vaikkapa vain tienvarressa. Tule tervehtimään, keitän varmasti kahvit!

      Poista