sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kauneutta kaaoksen keskelle

Arkikuvahaaste 5, 25
Illaksi päätin valmistaa pappardellepastaa Vesuviuksen rinteiltä. Ohje löytyy Ursula Ferrignon kirjasta; Italian kasviskeittiön parhaita. Ihanan tuoreen ja terveellisen näköinen ruoka jo valmistusvaiheessa. Olen itse muokannut ohjetta niin että Ricottajuuston tilalla käytän aina mozzarellaa. Ihana ruoka!
Ohje neljälle
2 rkl laadukasta oliiviöljyä
1 sipuli kuorittuna ja pilkottuna
1 porkkana kuorittuna ja pilkottuna
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja murskattuna
200g tomato passataa
1 1/2 dl valkoviiniä
Merisuolaa ja mustapippuria vastajauhettuna
300g pappardelle pastaa
Mozzarella juustoa kapasta löytyvä 'pussi'
Tuoretta basilikaa maun mukaan
Päälle raastettua parmesan juustoa
1.
Kuumenna öljy kasarissa, lisää pilkotut kasvikset ja sekoita hyvin. Ruskista kasviksia miedolla lämmöllä
2. Lisää pannuun valkosipuli, viini, suola ja pippuri. Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 25 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Pane pasta kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Kypsennä se al dente ja valuta lopuksi
4. Pilko mozzarella tarjoilukulhon pohjalle, kaada kuuma pasta sen päälle, lisää kastike ja basilika ja sekoita hyvin. Voit myös sekoittaa kastikkeen pastan joukkoon jo kattilassa ja kaadat seoksen mozzarellan päälle.
Raasta annoksen päälle paljon parmesania ja nauti valkoviini kera.
Nam Nam

Vaikka asumme laatikkomeressä järjestin kotoisan lukunurkkauksen saliin. Kaunista täytyy kuitenkin olla, vaikka lähtö lähenee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti