torstai 19. helmikuuta 2015

Atlantin kuohuja päin

Kyllästyimme odottelemaan kuivempia ja lämpimämpiä kelejä. Päätimme lähteä ajamaan "hiihtolomareissulle" Bretagneen ja Normandiaan.

Ensimmäinen vierailukohteemme oli Angersin linna, château d'Angers, 1300- luvulta. Sen päänähtävyys oli kudotut seinävaatteet Johanneksen ilmestyksestä, Raamatusta.

Emme olisi villeimmissäkään kuvitelmissa osanneet odottaa niin hienoja kankaisia tapetteja, työn taidokkuutta tai määrää. Jo pelkästään nämä villalangoista kudotut "tapetit" olisivat olleet pääsymaksun (8.50€) arvoiset. Samaan hintaan kuului linnan ja puutarhan sisäänkäynti,  sekä
Saint Louis, Ranskan kuningas, näyttely.

Angers, kaupunki josta en ollut koskaan kuullutkaan ja niin se vain pääsi yllättämään minut täysin. 

Olemme matkalla Ranskan läntisimpään niemen nokkaan, Atlantin rantaan Brestiin. Niemen ympäri Saint Maloon ja sieltä kohti Normandiaa. 

Lähdemme rannikolle  linturetkelle, sillä täällä tavataan muun muassa lunneja ja torda pingveenejä, älä kysy mitä ne on suomeksi, ei aavistustakaan.Kuvan perusteella ovat musta-valkoisia, melko lailla tutun pingviinin näköisiä lintuja. Miehen mieliksi etsimme kiipeilyyn soveltuvat kivet ja sitten koluamme kaikki nähtävyydet mitä eteen sattuu.


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin on! Ihan mielettömän hieno paikka tämä Bretagne! Tekevät myös iiiiiihania leivonnaisia täällä!

      Poista
  2. Todella hienoja paikkoja koluatte. Meikäläiselle vain terveestä tuttuja.
    Hyvää jatkoa koluamiselle!
    T. Kummi

    VastaaPoista