maanantai 16. helmikuuta 2015

Sunnuntaikäyskentelyllä Pariisissa

Eilen lähdimme vihdoinkin Pariisiin!

Ilma oli todella kylmä ja melkoista sateenuhkaa oli ilmassa, mutta me uhmasimme olosuhteita. Hyppäsimme lähijunaan Bois le Roin asemalta tuosta läheltä ja puolenpäivän aikoihin olimme valon kaupungissa.

Päätin kerrankin olla järkevä, vaikka mottoni onkin: tyyli ennen kaikkea. Laitoin vaelluskengät jalkaan ja  sadetakin päälle. Mies totesi minun näyttävän aateliselta, joka on tullut juuri ratsastusretkeltä Longchampin hevosareenalta käymään kaupungilla. Totta tai ei, ihanan kannustava Mies!

Matka lähijunalla maksoi 16.40€ kahdelta yhteen suuntaan ja kesti puolisen tuntia. Kävelimme Gare de Lyonilta Notre Damelle. Sinne oli niin pitkä jono, että päätimme jättää kirkon väliin. Olemmehan käyneet siellä useasti jo Pariisissa asuessamme.

Ihana Shakespeare & Co- kirjakauppa kirkkoa vastapäätä kuuluu meillä ehdottomiin vierailukohteisiin. Kirjakauppa henkii ihanaa vanhanajan tunnelmaa! Joku soitti pianoa yläkerrassa ja kissa loikoili sohvalla lukijan vieressä.

Muistoja verestääksemme kävimme myös ihanilla kahveilla Sorbonnen yliopiston aukiolla, olipa muuten parhaat croisantit koko matkan aikana.

Eiffeltornin näimme Concorde-aukiolta valaistuksessaan ja Champs- Elyseeskin jäi kävelemättä, koska halusin ehdottomasti käydä katsomassa Laduréen maailmankuulun Macarons- leipomon (16, Rue Royal) ja hakea maistiaisiksi yhden mini macaronsin (1,90€).

Leipomon vieressä on ihana kahvila, mutta nautin maailmanluokan macaronsin Mc Donaldsin kahvin kera myöhemmin illalla Louvren metrotunnelin mäkissä. Kahvi oli puolet ellei jopa triplasti halvempi. Tunnelma ei tietenkään ollut ollenkaan sama, mutta maku ja ajatus on tärkein!

7 kommenttia: