maanantai 16. helmikuuta 2015

Kekrin keltainen kurpitsakeitto

Paranneltu ja tarkastettu versio Kekrin 2015 kunniaksi.

Mies loihti meille tänään sellaisen gourmet-illallisen, että jaan ohjeen mielelläni kanssanne. Tätä keittoa voi tarjota vaikka sadonkorjuujuhlan, eli Kekrin uhlallisella päivällisellä.

Ainekset:

N. kilon pala kurpitsaa
2 perunaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 (hapan) omena 

Pilko kurpitsa, peruna, sipuli ja omena pieniksi kuutioiksi. Jos haluat käyttää tuoretta chiliä keitossa, lisää palko kattilaan jo tässä vaiheessa.

Laita kasvikset kattilaan. Kaada päälle vettä niin että kasvikset peittyvät, lisää kiehuvaan veteen kanaliemikuutio. 

Keitä kasviksia kanaliemessä kunnes ne alkavat pehmentyä. Ota tässävaiheessa chilipalko pois.

Lisää mausteet: Creme fraisea, sokeria, suolaa, chiliä(jos et ole käyttänyt kokonaista palkoa) ja shampanjaviinietikkaa. 

Survo lopuksi keitto, mutta siihen saa jäädä hieman "sattumia" purutuntuman saavuttamiseksi.

Viinisuosituksena tälle aurinkoisen keväiselle keitolle on pirskahtelevä  Alsacen Muscadet. Viinin maku  sointuu hyvin yhteen kurpitsan pehmeiden aromien kanssa.

4 kommenttia:

  1. Mmmm...kurpitsaa? Oliko oikeesti hyvää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mielettömän hyvää! Jos et uskalla kokeilla, mä teen sulle Suomessa niin saat maistaa!

      Poista
  2. Oh la la...très délicieux votre soupe, je vais essayer de faire un jour :)

    VastaaPoista
  3. Joo, kurpitsaa olen aina jotenkin vierastanut. Joten saat tehdä ja mä maistan tunnollisesti:)

    VastaaPoista