maanantai 27. lokakuuta 2014

Jokaiselle jotakin

Vietimme loppujen lopuksi leirintäalueella rentouttavat ja huolettomat kaksi vuorokautta. Hoidimme pyykkihuoltoa, kävimme suihkussa ja nautiskelimme.

Tulopäivänä otimme pyörät alas telineeltä ajatuksena ajaa Cannesiin, mutta puolessa välissä matkaa eteemme avautui Antibes-niminen kaupunki. Kävimme satamassa ihastelemassa huvijahteja, kiertelimme vanhan kaupungin pikkukujia ja kävimme Pablo Picasso -museossa.

Illaksi ostimme härän tournedos- pihvit sekä lampaankylkeä grilliin laitettavaksi.

Seuraavana aamuna sain huonoksi onnekseni sivuoven kahvan jäämään jumiin (sen saman, jonka Mies sai irti talvella). Alkupäivä kuluikin hiljaisuudessa Miehen purkaessa oven eristeitä, taas. Ehdimme me kuitenkin istuskella taas rannalla, mutta ilma ei enää ollut helteisen lämmin.

Kello 12 seuraavana päivänä lähdimme ajamaan kohti Gorge sur Loup -rotkoa, josta löytyy Miehelle kiivettävää. Matkalla kalliolle tapasimme kaksi ranskalaista kiipeilijää, joilta Mies sai vinkkejä mistä reittejä löytyy ja minkä tasoisia ne ovat. Miehen puuhamaassa sitten tiukkaa vääntöä pimeään saakka.

Yön vietimme näköalapaikalla joen varressa, ihan kallion vieressä, paitsi että kalliolle pitää nousta todella jyrkkää polkua. Siihen on viritelty köysi, jota avuksi käyttäen ylöspäin pääsee ihan vähän helpommin.

Eilen lähdimme kalliolle aamupäivästä ja sovimme että kiipeilyä on kolme tuntia, sitten tulemme syömään ja sitten takaisin jatkamaan. Ruoan jälkeen päätimme kuitenkin lähteä hakemaan läheisestä kylästä topon, eli ohjekirjan, jossa on tietoja kiipeilyalueista ja niillä sijaitsevista reiteistä.

Löysimme iki ihanan kirjakaupan, jonka yhteydessä oli tyylikäs viinibaari. Hyllystä löytyi myös Arto Paasilinnaa, Miehelle topokirja ja meille Carcassonne-pelin ensimmäinen lisäosa, Kirkot ja Majatalot. Odottakaas vaan kun palaamme, saatte tulla pelaamaan meidän kanssa. Ihana peli, voi vitsi!

1 kommentti: