keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Iso V, Vappu, Vaasa ja Vepasto

Tässä tapauksessa iso kirjain ei ole kirous tai negatiivinen asia. Tähän ei myöskään liity avaruusolentoja, vaan kyseessä on taiteilijan vapautta ja kirjaimellinen yhteensopivuus.
Kirjoitan tekstin alkua stabiilikodissa, sade piiskaa ikkunaa ja hakkaa peltistä ikkunalautaa.

Eilen Reissupaku laski alleen oikein tosissaan. Moottorin webasto vuoti jäähdytysnesteet ulos ja kun Mies yritti tukkia vuotoa, jäähdytin oli kuin Niagaran putous. Oli vähän epävarmaa voimmeko lähteä matkaan ollenkaan.Olimme saaneet kutsun Vaasan Boulderfestiin, kiipeilytapahtumaan jo aikaisin keväällä. Silloin, Ranskan auringon alla ajatus vapusta tuntui todella kaukaiselta, mutta nyt se on jo käsillä, huomenna. Reissupakun ongelmat ja vapuksi luvattu lumisade hieman vieläkin mietityttää, mutta olemme toiveikkaalla mielellä, kyllä tästä vielä reissu tulee.

Vaasassa, vapun päivänä 1.5.2015, työväen juhlapäivänä.

Pääsimme lähtemään Kotkasta vappuaattona vailla suurtakaan huolta säätilasta tai auton kunnosta kohden Vaasaa, Mies sai hoidettua auton ajoissa kuntoon ja ilmojenherra oli meidän puolellamme.

Vappu-aamuna söimme Miehen kanssa aamupalaksi banaanikakkua ja joimme, vapun kunniaksi, kuohuviiniä. Aamupalalta mäkin lähdin kiipeilijöiden mukana metsiin samoilemaan kivien perässä.

Ennen tapahtuman alkua söimme vielä perinteiset silli-voileivät ja Alli-koiralle oli sidottu serpentiiniä kaulapantaan, niin vappuisaa. Ilmakin oli peri-Suomalaisen kalsea, kuten vappuna kuuluukin olla.

Nyt vettä sataa ja olemme Alli-koiran kanssa autossa, kotona. Minä nautin kotoisasta tunnelmasta. Olenhan minä asunut tässä autossa jo vuoden päivät ja oli mukavaa tavata tuttuja ja palata Reissupakuun ja autoelämään.

Hyvää Vappua Rakkaat Lukijani!


1 kommentti:

  1. Loppu hyvin kaikki hyvin, hämähäkkimieskin on päässyt mieluisaan toimintaan��

    VastaaPoista