tiistai 7. heinäkuuta 2015

Lintubongarin peruspäivä

Sielunmaisemassa!

Vietin vanhempien kanssa ihanan pitkän viikonlopun mökillä.

Mökin pihassa on "vierasaittana" asuntovaunu.Se on ehdottomasti paras majoitin, jossa voi yönsä viettää. Se on kuin hotellihuone metsän keskellä. Mi Laik it a Lot!

Lintubongarin uralleni osui jälleen tuttuja lajeja, mutta näinpähän jotain uuttakin. Ensimmäisenä aamuna heräsin linnunlauluun, mutta en jaksanut nousta katsomaan kutka siellä elämöivät. Vilkaistuani kelloa totesin sen olevan vasta puoli seitsemän. Eihän nyt siihen aikaan kannata vielä lomalla nousta.    

Peippopariskunta tepasteli aivan vaunun ikkunan vieressä. Kirjosieppo lenteli pihan poikki varmaankin ruoan haussa. Laulutastas lepäili pienellä kannolla ja tuijotti vessaan menijöitä häpeilemättä.

Läheisessä männyssä kiipesi koukkunokkainen lintu ylöspäin runkoa pitkin. Koukkunokka pyrähti maahan ja pystyin katselemaan sitä lähempää: puukiipijä! 

Voi mikä onnistumisen riemu!

Sillä hetkellä päätin että herään seuraavana aamuna jo puoli kuusi että pääsen osallistumaan aamun nousuun ja kuuntelemaan aamulintuja.

Kello soi puoli kuusi. Ulkona on haudan hiljaista. Edes haavat eivät havisuta lehtiään.     Petturit!

Kello tulee seitsemän. Ei ketään missään. Juon kahvit, luen lintukirjaa ja syön eväät jotka olin itselleni varannut. Ei väkisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti