maanantai 21. heinäkuuta 2014

Yllättävää, vai sittenkin tiedossa ollutta?

Jippiii!

Olen kaupunkilainen, olen koneen äärellä! Olen puhdas! Ja tuoksun hyvälle!



Nyt on tapahtunut niin paljon ja olen ollut niin vähän koneen äärellä, että nyt on tykitystä luvassa juhannuksesta lähtien. Käsitellään kuitenkin asia kerrallaan ja puidaan tämän hetken tuntoja!



Tulimme eilen illalla entiseen ja nykyiseen kotikaupunkiimme, koska kaikilla Suomessa pitää olla kotikunta. Yövyimme anopin luona, nautimme oikeasta suihkusta ja nukuimme makoisasti. Tänään olemme siirtyneet minun vanhempieni kortteeriin, alivuokralais-asuntoomme, hoitaneet käytännön asioita, vierailleet pankissa ja lakkauttaneet suuren määrän turhia tilejä, joista meillä ei ollut kummallakaan aavistustakaan ja kuitenkin olemme maksaneet niistä palvelumaksuja joka kuukausi. Kiitos Kaarina, kaarinadavis.com, että annoit vinkin myös pankkiaioiden kriittiseen tarkasteluun kirjassasi Irti oravanpyörästä. Meillä oli mennyt 12€ heinäkuun alussa pelkkiin pankin palvelumaksuihin. Joo, 12€ sinne tai tänne, mutta kun kuukausi budjettimme on 1000€/ kk, joka muistaakseni oli 33€/päivä (Mies on meidän rahavastaava ja hankintamestari). Jopa minä osaan laskea, jos otetaan 33-8, jäljelle jää 25, jolla pitäisi syödä ja liikkua. Onneksi meillä on nyt pyörät uuden uutukaisella pyörätelineellä. Pyöräilyhän on ilmaista liikettä ja vieläpä kohottaa kuntoa. Olhavalla pyöräilimmekin ahkerasti kodin ja kallion väliä, mukavaa ja käytännöllistä!

uudet pyörätelineet 
Retkiruokailua






















Nihkeän nahkeaa likapyykkiä!

Pesupähkinät, tuo ekologinen vaihtoehto ei mitenkään edes raikasta meidän pyykkejä. Moni kysyi ennenkuin me olimme edes 'irroittaneet köydet' entisestä kotipihasta, kuinka me tulemme toimeen ilman suihkua. Autossamme on rajalliset pesumahdollisuudet, mutta uskoisin että tarpeeksi hygieeniset olot meillä reissupakussa on, vaikka olemmekin siirtymässä pois Suomen 'aluevesiltä'. Kukaan ei kuitenkaan tullut kysyneeksi pyykkihuollosta, enkä itsekään ollut ehkä ihan oikeasti avannut silmiäni ja mieltäni likapyykille. Olhavallakin satoi joka päivä vähän, vaikka suurimmaksi osaksi sää oli helteinen. Likapyykki oli nihkeän nahkeaa ja lakanoita ei kannattanut edes ajatella pesevänsä, ennenkuin on oikeanlaiset kuivatusmahdollisuudet. Meillä on mukana vain yhdet lakanat ja makuupussit. Emme me oikeasti vieläkään laitapuolenkulkijoilta haisseet (toivottavasti ainakaan, emmekä toisistamme sitä huomanneet), mutta kyllä on ja oli pesukone tervetullut 'yllätys'.

2 kommenttia:

  1. Tulkaa meille pyykille! Meillä voi vaikka pyykkituvassa käydä pesemässä lakanat ja siellä on kuivurikin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ilona! Ihanaa kun sait Kommentin läpi. Yritämme tulla sitä kautta ennen serkkutapausta! Emme kuitenkaan pyykille, vaan ihan teidän kanssanne seurustelemaan!

      Poista