maanantai 10. maaliskuuta 2014

Suomi-Ruotsi maaottelu

Ympyrä sulkeutuu:

Muuttaessani ensimmäistä kertaa omaan kotiin miljoona vuotta ennen Kristusta, eli kauan sitten ostin astioikseni Iittalan keltaista Teemaa, sekä ison ja pienen koboltin sinisen Kartiolasin.

Verhot pienessä( 17m2) kodissani olivat sini-keltaiset ja muutenkin sininen ja keltainen olivat pääväreinä. En ole koskaan kyllästynyt keltaiseen Teema-astiastooni, vaikka vuosien saatossa rinnalle on tullut muitakin astioita.

Ainoa rajoitus auton sisustuksessa oli jo valmiit värit. Ohjaamon väreillä ei ole sisustuksen suunnittelussa mitään väliä (onneksi meidän autossa ohjaamon väri noudattaa asuintilojen värejä, mutta asuintilojen väritys antoi suuntaviivoja tai rajoitti värien käyttöä tai sai ajattelemaan rauhallisia yhdistelmiä.

Jotkut retkeilyautot joita katselimme näytti sisustukseltaan aivan siltä kuin joku olisi käynyt oksentamassa penkeille ja sängylle. Tiedäthän ne 80- luvun oranssit?!



Aluksi ajatukseni oli sisustaa auto Gant-Lexington-henkisesti.
Nyt kun sain aloittaa sisustuksen miltei tyhjästä ajattelin tyylikästä valko-harmaa-beige maalaisromanttista sisustusta, kunnes muistin...

MINÄHÄN RAKASTAN VÄREJÄ!


Uusi koti tarvitsee tietysti uudet lakanat. Kävin läpi kaikki Marimekon kankaat, lakanat ja kuosit. En tiedä mikä tässä minua niin kovasti viehättää, mutta voisin pukeutua yltä päältä Marimekon räsymatto kuosiin.
Auton valmis sininen sisustus otti mukaansa mustan, valkoisen, harmaan ja keltaisen värin, joiden ympärille koko pikkuinen sisustukseni rakentuu. Siinä päävärit joita pyörittelen edestakaisin. Sängyllä on myös äitin tekemät tyynyliinat (Marimekon metsänväki), josta aikanaan nousi hirveä plagiointi skandaali. Tämä on minun piskuinen mielenosoitukseni ja kuljetan kriisi- tyynynpäälisiä ylpeydellä mukanamme.


Pari tuntia myöhemmin:
Äidinkielen kotinatsi oli huomannut kirjoitusvirheen! Toivon ettei se säikäyttänyt yhtään lukijaa pois. Nyt se on korjattu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti