torstai 13. marraskuuta 2014

Anche gli angeli mangiano i fagioli

FEli Italialainen papupastakastike, "myös enkelit syövät papuja".

Alkaa mennä itsekehun puolelle, mutta tein taas niin hyvää ruokaa, että yllätin itsenikin täysin ja ihan vahingossa ;)

Finale Liguressa Mies ja naapurinpoika kiipesivät samannimisen reitin, josta Mies keksi ruoalle nimen. Reitti oli päälle kallistuva, eli negatiivinen ja siinä tarvittiin paljon voimaa käsivarsiin, jota pavuista tunnetusti saa!

ANCHE GLI ANGELI MANGIANO I FAGIOLI

Oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
Tölkki kidneypapuja suolaliemessä
Merisuolaa ja mustapippuria myllystä
1/2 kesäkurpitsa
1 tomaatti
Hunajaa
Balsamiviinietikkaa
Putkilopastaa

Kuullota runsaassa oliiviöljyssä sipuli ja 3 valkosipulin kynttä. Lisää merisuolaa ja mustapippuria jo öljyyn, että se ehtii maustaa myös sipulit. Lisää tölkki kidneypapuja jotka on suolaliemessä, mutta valuta liemi pois. Sekoittele hyvin, lisää suolaa ja pippuria myllystä.  Lisää papu-sipuliseokseen pieni loraus Balsamiviinietikkaa, sekä hunajaa.

Laita pasta (mezzi rigatoni, paksuja putkia) kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Lisää pastakastikkeeseen 1/2 pieni kesäkurpitsa ja tuore tomaatti pilkottuna. Sekoita ne kastikkeeseen, mutta älä anna niiden kypsyä kauaa, että pysyvät tuoreen tuntuisina. Raasta ruoan päälle parmesan lastuja.

Ruoan jälkeen puhdista lautaselta viimeisetkin kastikkeet hyvällä vaalealla leipäpalalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti