keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Pöllökello

Miten aika voi kulua näin nopeasti? Mihin aika menee? Vastahan me aloitimme yhteisen taipaleen lasten kanssa.

Tänään oli koulussa adventtikirkko ja vaikka olemmekin muutaman päivän etuajassa, minun joulunodotukseni alkoi tänään.
Kirkon jälkeen oli koululla "pikkujoululounas". Kyllä lapset tietää mikä on jouluruokaa -  "miksei ole kinkkua, eihän jauhelihapihvit kuulu jouluun?" Keittiöntäti joutui selittämään että tämä on vasta pikkujoululounas. Ruoan jouluiseksi pelasti Kuului ruokaan onneksi  porkkanalaatikko ja rosolli, ilman silliä.

Pakkasin Suureen Matkaan lähtiessä joulukoristeet jonnekin ja osan taisin heittää poiskin.

Enkelikellosta oli hävinnyt ajan saatossa kaksi "sauvaa", jotka osuvat kelloon, saaden jouluisen, vienon kilkatuksen aikaan. Liekki oli nuollut enkeleitä jo mustiksi, joten sen muistan heittäneeni pois. Mitä olisi joulu ilman vanhanajan enkelikelloa? Nykyaikainen joulu?

Joulumielellä menin tavarataloon ja löysin enkelikelloja. Vieressä oli pöllökelloja 5 senttiä halvemmalla. No, kuuluuhan enkelit joulukuvastoon, mutta uusi lintubongausharrastus sai minut katsomaan pöllökelloa toisenkin kerran.
Enkelikelloon tulee pieniä kynttilöitä, joita ei tule koskaan muuten poltettua. Pöllökelloon tuli alle tuikku ja se säästö!
Kotona kasasin ostokseni ja voih!!!

Eihän siinä ole mitään mistä lähtee vienoa ääntä. Pöllöt pyörivät hädissään liekin ympärillä mykkinä. Mikä joulukoriste se tällainen on?

Mies lupasi tehdä minulle vanhanajan olki himmelin, jos tuon materiaalit hänelle. Yksi kolmio on valmis, oljet odottavat liotuksessa himmelin tekijää!


2 kommenttia:

  1. Pöllökello on hieno! Nykyään tehdään myös upeita uusvanhoja himmeleitä vaikka mustista pilleistä, siinä olis sellanen mun näköinen versio :) jos osais...

    VastaaPoista
  2. Ei tullut himmelin tekijää Miehestä,
    Aloin ihan itse väkertää ja totesin että siinä täytyy olla näppärät sormet ja pienet pinsetit.
    Tosi kivaa ja rentouttavaa puuhaa, eikä edes ihan kamalan vaikeaa.
    Olkipaketin kyljessä oli himmelin ohje, löytyiskö netistä pillihimmeliin ohjetta??

    VastaaPoista