keskiviikko 27. elokuuta 2014

Norjaa ristiin rastiin, halki poikki ja pinoon

Saavuimme Norjaan ma- ti 4-5.8. välisenä yönä. Juuri ennen majapaikkaa ns. Kallenrantaa alkoi elokuvasade, sellainen joka ei edes näyttänyt oikealta sateelta, vaan niinkuin joku olisi suihkuttanut sadetta auton päälle. Muutenkin Norjassa sade oli yllättävän kastelevaa. Siis tottakai sade aina kastelee, mutta Norjassa erityisesti. 
Henningsvaerissa taiteilija MR HMMMMMM???
Vietimme Lofooteilla ihanat pari viikkoa joiden aikana saimme nauttia kolmesta täysin aurinkoisesta päivästä. Kaikkina muina päivinä satoi ainakin vähän.
 
Elämän pienet ylellisyydet koostuivat ilmaisista Wi-Fistä, suihkuista( 20NOK/hlö, n.2.5€) ja muutamista kahvilassa syödyistä pullista ja juoduista kahveista, löytämistämme simpukoista, kiireettömyydestä ja yhdessäolosta. Lofooteilta lähdimme ajelemaan eteläänpäin. Ensimmäinen nähtävyys oli Saltstraumenissa jossa vuorovesivirta teki hienoja pyörteitä jokeen. Kalaonnea ei sielläkään ollut, vaikka niin luvattiin. Vieressä yksi mies tosin oli saanut paljon kalaa. Ehkä meillä oli vääränlaiset syötit, mene ja tiedä.



Salstraumenin jälkeen löysimme ihanan yöpaikan ja aamulla teimme pienen vaelluksen lähikalliolle. Näimme kallion päältä metsässä käyskentelevän hirven. Kuvat eivät tietenkään kerro mitään, mutta otettiinpahan kuvia vaikkapa vaan muistoksi. en liitä niitä ainakaan nyt vielä, kun nettiyhteys ei ole paras mahdollinen vieläkään. Jotunheimenin kansallispuistosta olenkin jo kirjoittanut tyhjentävästi,  todella hieno paikka!!!

Ihanan rauhallisen kansallispuiston jälkeen Reissupaku- Alf totesi että vuoristotiet ovat sille liikaa. Sama rutina kuin venettä vetäessä alkoi, mutta nyt niin pahana että Bromman ja Stavnin välissä oli pakko pysähtyä ja soittaa autoliittoon ja kysyä apua . Onneksi olimme maksaneet Karavaanarin tiepalvelusta. Soitimme Suomeen ja he hoitivat meille (monen mutkan jälkeen) paikallisen hinausauton. Emme kuitenkaan joutuneet hinaukseen, vaan mekaanikko katsoi auton alle, ajoi Miehen kanssa pienen koeajon ja totesi että on viisainta ajaa lähimpään kylään, Nesbyeniin. Heillä on huoltamon pihalla Camping, jossa voimme odottaa huoltamon aukeamista maanantaina. Vietimme neljä kallista päivää Norjan perähikiällä. Onneksi lähikaupassa (Kiwi) oli ilmainen Wi-Fi. Viihdytimme itseämme ja toinen toistamme koneella Miehen kännykällä. Etuakselin nivelestä oli ruiskunnut rasvat ulos. Maanantaina kumitutti kiristettiin, lisättiin rasvaa ja todettiin että on niin kallis osa, että saamme sen varmaan esim. Saksasta halvemmalla. 200€ kiitos!!!!!!!!!!!!!
Ryöstöä, sanon minä. 

No. näillä ensiavuilla pääsimme jatkamaan matkaa. Ensin samana päivänä Larvikiin, josta lautta Tanskaan lähtisi seuraavana aamuna klo 08.00. Yövyimme ihan sataman vieressä lähikujalla. Menimme ostamaan liput klo 06.00 ja sitten Tanskaan. Olin haaveillut että viettäisimme Tanskassa pari päivää, mutta kun mulle selvisi ettei heilläkään ole Euroa totesin että on liian monimutkaista alkaa vaihtaa rahaa ja venkslata hintojen kanssa. Kävimme Skagenissa katsomassa kahta majakkaa ja Itämerta, joka kohtaa Atlantin. Ihanan sympaattinen kaupunki, mutta veri veti jo Euromaihin.
Nyt olemme jo Saksassa Ostseecampingplatz Familie Heidellä, eli Itämeren campingille. Saman meren rannalle, kuin tekin. Ihanan ylellistä!! Lämmin suihku, puhtaat, kuivat pyykit, puhtaat astiat, sähkö ja nettiyhteys. Huomenna klo 12.00 matka Saksassa jatkuu kohti Ranskaa ja Nixulaa, eli Chamonix' ta.
Pysykäähän kärryillä!!!!!!
Ihana tuliainen Suomesta kiipeilykavereilta, iso kiitos!!!!!!

3 kommenttia:

  1. Olipa teillä koettelemus, toivotaan että saatte pian sen akselin kuntoon ettei hajoa lopullisesti tien päällä. Oikein mukavia reissuja siellä euroopassa, ja pariisi siintä jo....Voikaa hyvin. Mamma

    VastaaPoista
  2. Norja oli varmaan hieno kokemus omalla tavallaan, mutta matka jatkuu.....iloista oloa!

    VastaaPoista
  3. Älkääpäs turhaan jännittäkö ei-euro-maita! Ei niissä tartte mitään venkslaa ja miettiä, nostatte seinästä rahan mitä tarvitsette. Ja ei-euro-maat on järestään halvempia. Pois lukien tottakai Norja..... Odotas vaan kun menette tankkaamaan Ranskassa.....:)

    VastaaPoista